diumenge, 5 de juny del 2016

Inauguració del blog


Hola!
Aquest blog neix amb l'objectiu de difondre la meva proposta didàctica, aportació innovadora des del meu Treball Final de Màster de Formació del Professorat d'Ensenyament Secundari i Batxillerat, especialitat Dibuix.
El projecte porta per nom Grup & Rol.
Amb aquesta pseudomusical associació, vull presentar el tema de la meva particular i innovadora aportació pedagògica (grup i rol) tot jugant fent de la similitud amb la l’expressió gairebé homòfona Rock & Rol, un joc de paraules, ja que el que presento és això, un joc. Jugar a jocs de rol dins el grup.
El títol sintetitza l’aportació que faig, de manera individual com a docent, en l’ensenyament en general i en l’educació artística en particular per tal de contribuir a la millora de la pràctica docent tot incentivant canvis dins el necessari repte metodològic. Una aportació nova a la dinàmica de grups fàcilment aplicable, de forma individual, transversal, atractiva i innovadora tant per al professorat com per a l’alumnat.
Es tracta d’una proposta viable tant en el context del qual ha sorgit com en qualsevol altre.
Afegir, a més a més que, tot i que l’elecció del tema ha estat el resultat de part del diagnòstic fet al llarg del període de pràctiques, i tenint en compte els aprenentatges adquirits en matèries del Màster, la proposta neix lligada a les meves aficions.
Amb el desig d'interactuar a través d'aquest blog  amb aficionats i alumnes, finalitzo la primera entrada amb unes paraules de Pérez Reverte que he trobat molt rellevants:

El juego de rol como tal, avanzado, consiste en un universo alternativo creado por la imaginación, donde la inteligencia, la inventiva, la capacidad de improvisación, son fundamentales. Los juegos de rol bien planteados y dirigidos estimulan y permiten ejercitar facultades que en la vida real quedan coartadas u oprimidas por el entorno y las circunstancias. La práctica de los juegos de rol proporciona a menudo aprendizaje, destreza, y una legítima evasión, muy parecida a la felicidad.



18 comentaris:

  1. Et desitjo en gaudeixis moltíssim, de la teva futura professió. Ganes, il.lusió i empenta no et falten. Seràs un profe molt molt proper i empatitzaràs aviat amb els nois i noies. Molta sort!!!!!!!

    Paqui Serrano

    ResponElimina
  2. Muy buena idea esa de intentar que los alumnos aprendan jugando. Ojalá en mi época hubieran existido esas herramientas y esos profes emprenderos e innovadores.
    Mucha suerte y que sigas inventando métodos como el presente.
    Javier Caviedes Garcia

    ResponElimina
  3. Què interessant aquesta proposta!!! Estic desitjant saber més.

    ResponElimina
  4. A mi parecer es una propuesta muy amena y productiva de estudio! Mucho ánimo en tus metas.

    ResponElimina
  5. Qué atractiva e innovadora la propuesta. Convencida que nos atraerá. Cuando hay vocación, no se llama trabajo y tú disfrutas lo que haces y además lo compartes gracias al blog. Al igual que disfruto también yo de verte tan implicado y cara a un futuro que te apasiona y que te espera. Ánimo y a sorprendernos!!!

    ResponElimina
  6. Les expectatives, molt bones, Víctor!
    Empenta!

    ResponElimina
  7. Estoy convencido que el tema es atractivo y que lo defenderás como tú solo sabes. Enhorabuena y a seguir avanzando con vocación. Un beso.
    Fco. javier Fodríguez

    ResponElimina
  8. Una gran aportació didàctica, noi!

    ResponElimina
  9. Me atrae este proyecto y seguro que será un éxito, Víctor.
    Felicidades y a sorprendernos a todos. Yo ya lo estoy esperando. Un abrazo.
    Laura Rodríguez

    ResponElimina